Årets påskekø overstått

Påsketrafikken løste seg opp i 20-tiden søndag kveld. Det verste er nok over for i år, tror Veitrafikksentralen.

Finværet førte til at mange utsatte hjemreisen med noen timer søndag. Første påskedag er vanligvis den mest trafikkerte dagen i året. Normalt er trafikken tettest fra klokken 13 til 19, men køene lot til å holde seg lenger enn vanlig.

Først i 20-tiden begynte trafikken å flyte uten særlig kø.

– Det har gått sakte på de store innfartsårene inn mot Oslo, men ellers har det vært få problemer i trafikken, sier operatør Gun Aaserudhagen i Statens vegvesen til NTB:

Som vanlig var presset størst på riksvei 4 fra Gjøvik, på E6 fra Hamar og på E16 fra Hønefoss mot Sandvika.

Utsatt hjemtur

Trafikken begynte å ta seg opp i 12-tiden søndag. Men toppen i trafikken kom senere enn den pleier.

– Det var relativt lite trafikk tidligere på dagen. Mange har nok utsatt hjemreisen på grunn av det fine været, sier operatør Nils Aae. I tillegg blir det mange steder en ekstra topp i trafikken etter at skisentrene stenger for dagen.

Det var få ulykker eller problemer i trafikken, utover at det var mye kø søndag ettermiddag. Et mindre uhell på riksvei 4 ved Gran på Hadeland ga noe ekstra ventetid.

Kolonnekjøring på rv. 7

Fine forhold preger veiene i Sør-Norge, men på enkelte fjelloverganger var det kolonnekjøring. Bilister måtte vente flere timer for å komme gjennom på riksvei 50 mellom Hol og Aurland. Veien ble åpnet for trafikk i 17-tiden.

På riksvei 7 over Hardangervidda var det fremdeles kolonnekjøring søndag kveld, med tre timer ventetid.

– Hardangervidda er den eneste av de store fjellovergangene hvor det er kolonnekjøring søndag kveld. Alle de andre er åpne, sier Aaserudhagen.