Møter problemene på fjellovergangene

Påsketrafikken ut av de større byene var onsdag ettermiddag og kveld tett, men den fløt greit de fleste stedene. Det er på fjellovergangene bilistene møter problemene.

– Ved 18-tiden er det bare i området mellom Gardermoen og Minnesund vi har kø i lavlandet, sier operatør Therese Thowsen ved Vegtrafikksentralen til NTB. Ellers flyter trafikken greit på E16 og riksvei 7 gjennom Hallingdal og Valdres. Også trafikken sørover til Vestfold og Telemark har gått greit. Det samme gjelder trafikken over Svinesund.

– Men det var ved 18-tiden kolonnekjøring og en ventetid på tre timer på riksvei 7 over Hardangervidda. Her blåser det kuling og forholdene er vanskelige, sier Thowsen. Over Haukeli er det fortsatt fri ferdsel.

Hun advarer også mot utviklingen på riksvei 52 over Hemsedalsfjellet. Her er det fri ferdsel onsdag ved 18-tiden, men det kan på kort varsel bli innført kolonnekjøring.

Vegtrafikksentralen oppfordrer alle bilister til å søke informasjon før de kjører inn i områder der det er dårlig vær.

– Over Venabøfjellet blir det innført nattestengning klokka 20 onsdag. Veien åpnes for fri ferdsel først klokka 07.00 torsdag morgen.

Natt til onsdag kom det mye snø i fjellet. I traktene rundt Lillehammer var det kuldegrader og tørr snø mens det lenger sør på Blefjell og Norefjell kom tung snø og sludd. Ikke noe sted har man foreløpig opplevd det store påskeeventyret i løypene og værmeldingen for skjærtorsdag gir heller ikke mye håp om sol. Det blir temperaturer rundt null og en del nedbør i de mest kjente skistedene i fjellet i Sør-Norge.

Først fredag er det håp om lettere vær.