Tyveribølge mot hoteller

Flere hoteller har opplevd gjentatte innbrudd den siste tiden. På Plaza i Oslo er glassheisen stengt, og bare én inngang er åpen.

 

– Vi har merket et høyt aktivitetsnivå fra vinningskriminelle den siste tiden. Utfordringen er at de er mobile og opererer på tvers av politidistriktene, sier reiselivsdirektør i HSH, Hilde Charlotte Solheim, til Aftenposten.no.

HSH vil gå ut med advarsler til sine medlemsbedrifter. I fjor høst innledet de et tettere samarbeid med politiet etter at resepsjonene ved fem hoteller i hovedstaden ble ranet på kort tid.

– Vi kurser nå hotellene for å unngå uønskede hendelser, og innbrudd på hotellrom er ett av flere tema vi tar opp, sier seniorrådgiver Ingvild Eriksen i NHO Oslo og Akershus.

Direktør Tarjei Hellebust ved Radisson Blu Plaza sier at innbruddstyvene er veldig aktive, og at dette er en helt ny trend hotellet nå gjør alt for å bekjempe. Blant annet har hotellet, som er Norges største, både uniformert og sivil vakt som vokter hotellets eneste utgang døgnet rundt. Tidligere uken ble inngangen til den utvendige glassheisen til 34. etasje stengt på gateplan.