Tunnelduken ferdig montert på Bergsøysida

Renoveringsarbeidet i Freifjordtunnelen går som planlagt. Vi er nå ferdig med å montere tunnelduken fra Bergsøysida, og et godt stykke ned mot midten av tunnelen. Renoveringsarbeidet startet på Bergsøysida i august i fjor og arbeidet foregår seksjonsvis mot Frei,skriver vegsen.no.

.

 

- Vi er nå ferdig med å montere duk i snart halvparten av tunnelen, og har tillegg fått opp både permanente lys og vifter på Bergsøysida. Så her får trafikantene et inntrykk av hvor lys og fin Freifjortunnelen blir når renoveringsarbeidet står ferdig i desember i år, seier byggeleder Odd Myrvang.

På Bergsøysida mangler vi stort sett bare de elektrotekniske installasjonene og styringssystemene før tunnelen er ferdig.

Vi er i tillegg snart ferdig med å støpe nytt betongrekkverk i hele tunnelen, det gjenstår kun noe på den ene sida opp mot Frei. Vi har også gjennomført boring og innsetting av nye bolter, samt montert buer for vannsikringa i omtrent 2/3 av tunnelen.

Arbeidet med legging av nye trekkrør og kummer er også kommet langt, men det gjenstår fortsatt noe på Freisida. Dette blir utført fortløpende etter den videre framdrifta.

De nye tekniske byggene på Bergsøya og i nisja i selve tunnelen på Bergsøysida er helt ferdig. Vi er godt i gang med det andre på Freisida i tunnelen, og på Frei har vi sprengt ut fjellet og er i gang med boltinga der det teksniske bygget skal stå.

Renoveringsarbeidet går som planlagt, og tunnelduken skal være ferdig montert i hele tunnelen i begynnelsen av november.

- Fra sommeren og fram mot ferdigstillelsen blir det mye elektroteknisk arbeid i tunnelen. Freifjordtunnelen blir oppgradert til moderne standard med alle sikkerhetssystemer etter dagens krav, sier Odd Myrvang.

Som avslutningsvis legger til at entreprenørene, med hovedentreprenør NCC Construction AS i spissen, tar påskeferie fra lørdag 27. mars kl 0700 til tirsdag 6. april kl 2000 – og da blir det fri ferdsel i Freifjordtunnelen.