Fortsatt høy ledighet innen bygg og anlegg

Arbeidsløsheten innen bygg og anlegg gikk marginalt ned fra 7,2 til 7,1 prosent fra februar til mars. Nye tall fra NAV viser at 13.900 personer nå er registrert som ledige i byggenæringen, og det er 17 prosent flere enn i mars 2009.

- Dette er tredje måned på rad at arbeidsløsheten i vår næring er over 7 prosent, og vi registrerer med uro at bygg og anlegg er i ferd med å befeste seg som sektoren med klart høyest ledighet, sier adm. direktør i BNL Ketil Lyng.

Ifølge NAV var nesten en tredjedel av de ledige innen bygg og anlegg permitterte i mars. Årsaken til denne høye andelen er sannsynligvis en kombinasjon av vinter og kulde mange steder, og at mange av bedriftene i næringen befinner seg i en krevende økonomisk situasjon og må foreta permitteringer.

- BNL er forberedt på høye ledigstall også i tiden fremover. Vi har i våre prognoser varslet at 2010 blir et krevende år, og vårt anslag er at antall sysselsatte i næringen vil gå ned med hele 18.000 personer fra 2009 til 2010, sier Ketil Lyng.