Molbo-land

Bonde Øystein Siim i Trondheim må betale nesten 1 000 kroner i bomavgift daglig for å jobbe på sin egen gård, meldte NRK fjernsyn  torsdag kveld. Mange måtte gni seg i øynene for å sjekke om man snakket om sindige Trøndelag eller om man hadde en melding fra danske Molboland. Bonden får selvsagt et umulig problem når bomstasjonen deler gården hans i to. Nå må noen ansvarlige for denne galskapen rydde opp før de skjemmer seg ut for hele folket.

Neste uke trer Miljøpakken i Trondheim i kraft. Sju nye bomstasjoner skal kreve inn penger fra bilistene døgnet rundt, melder NRK. For å kunne arbeide på jordet sitt, må bonde Øystein Siim passere én av disse bomstasjonene. Fra gården hans og bort til åkeren er det ca 400 meter.

På grunn av vekta blir traktoren å betrakte som en lastebil. De ansvarlige hevder at de må holde seg til gjeldende lov. Vi ber dem heller bruke sunt bondevett.

Denne saken bør finne en rask og effektiv løsning uten noe byråkratisk tøv. Når man kommer bort i helt urimelige forhold, må vettet til dem som har det, koples inn.

Det er laget en undergang, men den er for liten og trang til at traktoren kan bringe med seg redskap. Derfor må bonden ut på veien og gjennom bompengestasjonene. Det kan bli dyre lass og turer. Noen planleggere må også gå i seg selv i denne saken.

Les mer på nrk.no:

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.7055328

 

Siste: