Statsråd besøkte ulykkesstedet på Sjursøya

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) lover at alle stener skal snus for å finne årsaken til ulykken på Sjursøya.

Statsråden var torsdag på ulykkesstedet for å vise medfølelse overfor dem som er berørt, og for å ta ta ulykkesstedet i øyesyn. Kleppa fikk anledning til å snakke med arbeiderne i havneområdet og se gravemaskiner som ryddet vekk vrakrester.

– Alt som kan gjøres vil nå bli gjort for å finne ut hva som skjedde, og for at en slik ulykke ikke skal skje igjen, forsikret Kleppa.

Samtidig understreket hun at Havarikommisjonen må få ro til å gjøre arbeidet sitt, slik at den kan komme til bunns i hva som er skjedd. Hun ønsket derfor ikke å spekulere rundt årsaker, eller mene noe om hvorvidt ting kunne ha vært gjort annerledes.

Følelsesladet

Det var en følelsesladet stund, spesielt for havnedirektør Anne Sigrid Hamran, som mistet en kollega i ulykken. Torsdag fikk hun jobben med å vise statsråden rundt i det vanligvis så travle havneområdet.

– Det er veldig tungt. Den ene som døde var en arbeidskollega jeg kjente godt, sa havnedirektøren.

Hun fortalte om et havnemiljø der folk fra mange bransjer jobber og lever sine liv sammen. Nå er de rammet av sorg, og samlet seg tidlig torsdag morgen for å snakke sammen om ulykken. Ifølge havnedirektøren var det mange som gikk rundt med en følelse av at det var dem som kunne ha blitt rammet.

Tre mistet livet

Tre mennesker mistet livet og fire ble skadd da godstoget løp løpsk fra transportterminalen på Alnabru onsdag og endte ferd i sjøen ved Sjursøya 8 kilometer unna.