Per Helge

Syv entreprenører vil vedlikeholde ferjekaier

Syv entreprenører leverte tilbud for drift, service og vedlikehold av ferje- og hurtigbåtkaier i Region midt

De syv er BKW A/S, Mesta A/S, Alf Brekken og Sønner, Vegsund Slip A/S, Secora A/S, Nordvest Sveis AS og AF Gruppen Norge A/S.

Det ble gitt fylkesvise tilbud og samlet tilbud for hele Region midt. BKW A/S og Mesta A/S var de to entreprenørene som leverte fylkesvise og samlet tilbud for hele regionen.

Tilbudet for samtlige kaier i regionen varierte fra knapt 70 millioner kroner til 135,5 millioner kroner, mens den fylkesvise forskjellen i tilbudene var av en mindre karakter.

Kontrakten, som gjelder 1. mai i år, omfatter beredskap, service og vedlikehold av 90 ferje- og hurtigbåtkaier for Statens vegvesen Region midt; altså alle statlige og fylkeskommunale ferjekaier i Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag.

Flg. kaier er omfattet i kontrakten:

o 36 ferjekaier på Sunnmøre

o 29 ferjekaier på Nordmøre og Romsdal

o 1 hevbar bru, Bøfjorden på Nordmøre

o 14 ferjekaier i Nord-Trøndelag

o 9 hurtigbåtkaier i Møre og Romsdal

- Vi kan fastslå at det er stor interesse. Det er gledelig at de entreprenørene som har vært inne hos oss tidligere, sammen med nye, kommer tilbake med nye tilbud og ønske om å arbeide for oss. Dette forteller meg at oppgaven er attraktiv. Tilbudene skal kontrollregnes. Vi bør være i posisjon til å tegne ny kontrakt i god tid før månedsskiftet april/mai, sier senioringeniør Steinar Sigerseth ved bru- og ferjekaiseksjonen I Statens vegvesen Region midt