Tillatelse til ny virksomhet på Vest Tank-området

Selskapet Alexela Sløvåg har fått tillatelse til drift av en oljeterminal på det tidligere Vest Tank-anlegget i Sløvåg i Gulen kommune.

Klima- og forurensningsdirektoratet (tidligere SFT) har godkjent planene. Anlegget, som tidligere drev med rensing av oljeholdig vann fra tankskip, blir nå oljeterminal. Planen er å få den nye terminalen i drift i løpet av våren, opplyser selskapet i en pressemelding.

Også Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB) må gi tillatelse før driften starter.

To tanker ved Vest Tank eksploderte i mai 2007. Det ble gjort omfattende materielle skader, men ingen personer kom alvorlig til skade. Politietterforskning har ført til at tre tidligere ansvarlige ved anlegget er tiltalt for alvorlige brudd på forurensningsloven. Dom er ventet i denne straffesaken med det første.

Den nåværende lederen ved anlegget, administrerende direktør Håkon Ivarson har ledet arbeidet med opprydding etter ulykken de siste tre årene.

Han sier at det er stilt strenge krav til driften av oljeterminalen, noe som er i samsvar med det opplegget Alexela Sløvåg ønsker.

– Vår ambisjon har vært og er at terminalen skal drives innenfor omfattende krav til sikkerhet, av hensyn til så vel ansatte, brukere, naboer som til landskap og miljø, sier Ivarson.