Miljøfokus på Varme & Bads årsmøte

Miljø og energi var sentrale tema på VBs årsmøte i Bergen forrige uke. Et av høydepunktene var utdelingen av VBs miljøpris, en ny pris som er opprettet i år som et ledd i miljøarbeidet i kjeden.

Årets miljøpris gikk til Roth Nordic for sin fremtidsrettede produktutvikling.

VBs miljøpris skal gi anerkjennelse til en enkeltperson, medlemsbedrift, leverandør eller samarbeidspartner som har utviklet miljøsmarte løsninger for bransjen, eller på annen måte har gjort en miljøinnsats i arbeidet for et miljøvennlig og bærekraftig samfunn.

Nominert til miljøprisen var også VB-bedriftene Kjell Øien AS i Trondheim,samt Varme & Bad Narvik AS. Men Roth Nordic har utmerket seg mest, mente juryen som har bestått av sertifisør for Miljøfyrtårn i Asker Kommune, Ragnar Vadseth, Ole Larmerud fra Norske Rørleggerbedrifters Landsforening VVS, Knut Olav Knudsen fra norsk VVS Energi og Miljøteknisk Forening, Styreformann i VB, Lars Gjestvang og prosjekt- og miljøansvarlig i VB Christine Sanner.

I sin begrunnelse trakk juryen fram at Roth Nordic AS er i sin produktutvikling fremtidsrettet og har utviklet et produktspekter med miljøsmarte løsninger. Flere av løsningene er spesielt egnet til rehabilitering. En stor del av markedet i årene som kommer vil være rehabilitering, dette vil gjøre det enklere å velge vannbårne systemer også der strøm er dominerende i dag.

Lang garanti samt en produksjon i henhold til EU-krav og ISO 14001 er også viktige elementer.

Den VB/Roth-profilerte hybridbilen fra Toyota vil vises godt på veiene det kommende året.