Politiet vil ikke spekulere i ulykkesårsaken

Politiet sier de foreløpig ikke har informasjon nok til å si noe om hvordan 16 godsvogner kunne løsne og rulle helt fra Alnabru til Sjursøya i Oslo.

Tre personer er bekreftet omkommet, tre personer er innlagt på sykehus og en er fortsatt savnet etter ulykken. Under en pressekonferanse på Politihuset i Oslo onsdag ettermiddag, framholdt politiet at det er for tidlig å si noe om ulykkesårsaken.

– Etterforskningen vil forhåpentligvis avdekke årsaken, men foreløpig er det altfor tidlig å spekulere i om hvorvidt de involverte i tilstrekkelig grad har gjort det som har vært mulig når det gjelder varsling og forsøk på å stoppe toget, uttalte stabssjef Johan Fredriksen i Oslo-politiet.

Det var 16 vogner som løsnet fra CargoNets terminal på Alnabru. De kom opp i svært høy hastighet da de rullet de 7 kilometerne ned til industriområdet på Sjursøya.

– Ni eller ti av vognene sporet av ved oljeterminalen og gjorde en del skader der. De resterende fortsatte til sporet sluttet, hvor det tok med seg en del kjøretøy og ødela en terminal som sto der, sier Langli.

De tre som er bekreftet omkommet i ulykken, befant seg i området rundt terminalen. Politiet er i gang med å gjennomsøke hele området og har satt inn en kranbil til å løfte opp vognene, slik at dykkere kan lete under dem.

Ifølge politiet er det ingen eksplosjonsfare eller fare for kjemikalielekkasjer på Sjursøya etter ulykken.