Tarkett lanserer nytt gulv

Tarkett lanserer nå Tarket iQ Natural, det første homogene vinylgulvet med en naturlig mykgjører basert på fornybare råvarer.

- Tarketts iQ Natural er et unikt miljøvennlig vinylgulv som tilfredsstiller alle krav til slitasje, vedlikehold, legge egenskaper, levetidslengde og levetidskostnader til gulv i offenlige miljøer, heter det i en melding fra selskapet.

 Gulvet består av en ny mykgjører som er fremstilt av vegetabilsk olje. Kombinert med naturlige råvarer som vanlig kokesalt og mineraler består iQ Natural av 75 prosent naturlige og fornybare råvarer. Også sveisetrådene er utviklet av den samme naturlige mykgjøreren. IQ Natural kan gjenvinnes 100 prosent.

iQ Natural er utviklet på Tarketts fabrikk i Ronneby i Sverige og er et resultat av mange års forskning.

- Vi er verdensledende innenfor dette området og har gjennom flere år jobbet med å utvikle et homogent vinylgulv med fornybar mykgjører. Vi er selvsagt stolte over å kunne tilby det globale markedet et vinylgulv som oppfyller de aller høyeste kravene både til miljø og kvalitet i det offentlige rom, sier Tarketts miljøsjef Peter Okmark.