Rema Eiendom Nord og GK i samarbeid om energisparing

GK har på oppdrag fra Rema Eiendom Nord AS (REN) utført energianalyse og energimerking av Lade Arena i Trondheim.

Energimerkingen av kjøpesenteret er det første for REN, og en av de første energimerkinger av næringsbygg i Trondheimsregionen.

Kjøpesenteret på rundt 18.000m², ble bygget i 2007, er blitt merket i henhold til den nye energieffektivitetsforskriften som trådte i kraft 1. januar i år.

Bygget oppnådde karakteren C i henhold til det standardiserte merkesystemet. I tillegg til energimerkingen er det også utført en energianalyse som angir enkelttiltak som vil redusere energibruken i bygget.

Økende etterspørsel

Arnulf Pettersen, Fagsjef Energi i GK Norge, som har utført analysen og energimerkingen på vegne av GK opplever nå økende etterspørsel innen tjenester knyttet til energieffektivisering i bygg.

Forskriftskrav gir økt fokus

Pettersen tror de nye forskriftskravene om obligatorisk energimerking av bygg vil føre til økt fokus på energieffektivitet. - Energiattesten vil kunne gi leietakerne mulighet for enkelt å kunne vurdere om bygget de leier er energieffektivt, og vil på denne måten kunne prioritere å leie i bygg som har lavere energikostnader, sier Pettersen. - For eiendomsbesittere vil det også være nyttig at energiattesten inneholder konkrete tiltak som vil kunne gi redusert energibruk for det aktuelle bygget.

Enkle tiltak kan gi store besparelser

Sammen med jevnt stigende energipriser, vil energimerkingen i tiden fremover skape økt bevisstgjøring omkring effektiv energibruk i bygg. - Vår erfaring er at de fleste bygg, kun med enkle tiltak vil kunne spare mye, sier Pettersen videre. - Fordelen med å benytte GK på tjenester knyttet til energi er at vi også kan tilby utførelsen av tiltakene, enten det dreier seg om endring av styringssystemer, etterisolering eller bytte av varmegjenvinnere. På denne måten vil kunden møte en organisasjon som ikke bare finner tiltakene, men også gjennomfører og samtidig sørger for reduserte energikostnader.

Rema Eiendom Nord

Rema Eiendom Nord er deleid av Reitan Eiendom og således en del av Reitan konsernet som til sammen representerer ca. 580.000m² næringsbygg.