Stor aktivitet i sidebratt terreng

Det er fortsatt stor aktivitet på riksveg 70 mellom Øydegard og Bronneset. For tida er det på delentreprise 2, mellom Treekrem og Bronneset, at det foregår mest arbeid akkurat nå. Og det går raskt framover med fjellsprengninga.

- Vi har sprengt ned de fleste større fjellskjæringene, og har nå igjen bare to store skjæringer på totalt 50 000 kubikkmeter. Vi regner med at dette arbeidet er ferdig i løpet av april. I tillegg er vi ferdig med alle pilot- og tilkomstvegene på hele strekninga, sier byggeleder Steinar Vestnes.

Arbeidet med den andre delentreprisen på riksveg 70 startet i midten av november 2009, og framdrifta er god i forhold til ferdigstillelsesfristen som er i desember 2010.

Trafikkavviklinga

- I tillegg til de høye fjellskjæringene, er det kanskje trafikkavviklinga som har vært den største utfordringa for oss. Vi ønsker at trafikantene skal ha så få ulemper som overhode mulig i anleggsperioden. Men det aller viktigste for oss er sikkerhetshensynet både for arbeiderne og trafikantene, fortsetter byggelederen.

Noe av arbeidet foregår i et så sidebratt og utfordrende terreng at det ikke er mulig å ha trafikk langs vegen hele tiden.

Vi har hatt en del henvendelser fra publikum når det gjelder trafikkavviklinga, og deres synspunkt er noe vi tar på alvor. Vi legger derfor opp til minst mulig trafikkhindringer før kl 0900. Mellom kl 1530 og kl 1630 er det matpause på anlegget, og da kan trafikantene stort sett passere uhindret.

Siden vi snart er ferdig med å sprenge ned de største skjæringene, blir det mindre behov for å stenge vegen over flere timer lenger. Stengninger på inntil 15 minutter blir det nok fortsatt behov for framover.

Forskjæringa i Kjervika ferdig

Det var entreprenørfirmaet Mekvik Maskin AS som bygde forskjæringa i Kjervika. De startet arbeidet på tampen av fjoråret, og forskjæringa ble overlevert 8. mars. Delentreprisen bestod i å sprenge ut forskjæringa for Eikremtunnelen i Kjervika, bygge tilkomstveg til forskjæringa og gjøre klart riggområde for tunnelbygginga.

- Mekvik Maskin AS har gjort en god jobb for oss, og vi er meget godt fornøyd med resultatet. Du ser vel hvor fine konturer det er på forskjæringa, spør byggeleder Steinar Vestnes.

Uten personskader

- Arbeidet på riksveg 70 mellom Øydegard og Bronneset er så langt fortsatt gjennomført uten hendelser med personskader, og det er vi også godt fornøyd med, avslutter Steinar Vestnes.