Vil ha ny økonomisk politikk

Senterpartiets Per Olaf Lundteigen mener den rødgrønne regjeringen må endre sin økonomiske politikk. Han er oppgitt over statsministerens og Finansdepartementets motstand mot å bruke mer av oljepengene til investeringer.

I et intervju med Dagens Næringsliv sier Lundteigen at en reform av Finansdepartementet er nødvendig.

– I dag har vi et system som får folk til å riste stadig sterkere på hodet og spørre seg: Hvorfor investerer vi ikke mer i infrastruktur og tiltak som vil sikre fremtidens verdiskaping? Systemet går imot folkeviljen og den sunne fornuft, mener Lundteigen, som er Senterpartiets finanspolitiske talsmann.

Lundteigen skal ha støtte fra flere rødgrønne politikere når han nå tar et oppgjør med den økonomiske politikken. Frustrasjonen skal være stor over at skatteløftet og handlingsregelen gjør det vanskelig å finne rom for politiske visjoner.

– Det er behov for å reformere Finansdepartementet og Stortingets bevilgningsreglement. De politikerne som er preget av de siste tiårs sosialøkonomiske tenkning, må gå i tenkeboksen og revurdere hva som er nødvendige endringer for å løse fremtidens krav, sier Lundteigen – med klar adresse til statsminister Jens Stoltenberg (Ap).