Fornøyd tross fall

I Mestergruppen er man godt fornøyd med at en volumtilbakegang i salg av byggevarer begrenset seg til 13 prosent i fjor.

Mestergruppen konsernoppnådde en omsetning i fjor på 2,058 milliarder kroner mot 2,331 milliarder året før.

– Vi er en typisk proffaktør, og bransjetall viser at dette segmentet falt med 13 prosent i fjor. Vi er dessuten tyngre inne på nybygging som ble særlig hardt rammet fjor. Vi er særlig store på nybygging av boliger hvor vi definerer nedgangen til 35 prosent. Derfor er vi egentlig godt fornøyd siden vi klarte å opprettholde våre markedsandeler til tross for tilbakegangen i nybyggingsmarkedet, forklarer konsernsjef Morten Bjerke i Mestergruppen.

Volumnedgangen bidrog imidlertid til et sterkt fall i inntjeningen. Resultatet før skatt falt med 62 prosent til 23,8 millioner kroner. Fallet i driftsresultatet var fra 47,5 til 11,1 millioner kroner.

– Resultatet for 2009, markedsforholdene tatt i betraktning, er veldig tilfresstillende, kommenterer Bjerke.

Bjerke kan videre opplyse at Mestergruppen gjennom fjoråret satset målbevisst og systematisk på videreutvikling av virksomheten.

– Dette har gitt positiv salgsutvikling og forsterket markedsposisjon i flere regioner, kommenterer han samtidig som han kan glede seg over at årets tre første måneder viser vekst både i salg av byggevarer og hus.

Av strategiske grep i året som gikk nevner han spesielt etableringen av proffsenter i Kristiansand og åpning av nytt stort byggevarehus i Grimstad. Videre er Mestersalg Tromsø AS etablert, og det er gjennomført en forsterket satsing i privatmarkedet i Stavanger.

Du kan lese mer om Mestergruppens resultat og tiltak i Byggeindustrien nr. 6 som kommer ut 22. april.

I tillegg til grossistvirksomheten Mesterkjøp og byggevarekjeden Byggeriet, eier Mestergruppen boligkjedene Mesterhus og Systemhus, arkitektkontorene Unikus og Tegra Byggprosjektering samt tomteutviklingsselskapet MG Prosjekt.