Riving i rute på St Olavs

Rivingen av bygningene rundt det gamle kjøkkenet på St Olavs Hospital i Trondheim går etter planen, og mye vil være borte før påske.

- Rivingen går veldig bra, sier rivebas Håvard Stene Johannessen hos SG Entreprenør AS, som er underentreprenør for Reinertsen AS på denne jobben. Han mener mye vil være borte før påske, men det vil fortsatt være opprydding igjen etter påske.

Håvard synes rivejobben er fin, i alle fall nå som været er bedre. Selv med en far som er overlege og en mor som er fysioterapeut ved St. Olav, er han ikke redd for kritikk på hjemmefronten.

- Nei, heller det motsatte. Det er interessant og utfordrende å rive så nært på sykehuset, og så kan jeg garantere god behandling hvis noen av de 6-7 mennene jeg har i arbeid blir skadet, smiler han.

Prosjektleder Svein Wiggen hos Helsebygg advarer om at det antakelig blir nødvendig å meisle i betong på slutten av prosjektet for å fjerne fundamentene.

- Vi vet ikke helt hvor store fundamentene er, så vi ser ikke omfanget før helt på slutten. Men det kan være snakk om noen dager før påske og noen dager etter påske, sier han.

Så langt har det ikke vært klager på støy, og en rask tur i Bevegelsessenteret avslørte heller ikke pasienter eller ansatte som opplevde dette som et problem.