AF signerte E6-kontrakt

I dag signerte AF Gruppen kontrakten om å bygge E6 Øyer-Tretten med Statens vegvesen. Om lag halvparten av prosjektorganisasjonen på Øyer-Tretten er selv fra Gudbrandsdalsområdet.

AF bygger veistrekninger på mange steder i landet. Ekstra gjevt var det for gudbrandsdølene konsernsjef Pål Egil Rønn og direktør for forretningsenheten AF Anlegg Morten Midtskog å signere kontrakten om å bygge ny vei på strekningen E6 Øyer – Tretten i Øyer kommune i Oppland. Ikke bare er det i nærheten av AFs første oppdrag for snart 25 år siden, Dokkfløy. Det er også et prosjekt sterkt preget av lokale medarbeidere. Det er ingen hemmelighet at det er mange AFere som kommer fra Gudbrandsdølen. Totalt er om lag 150 av AFs 2000 medarbeidere fra gudbrandsdalsområdet. På prosjektet som skal starte opp i april har halvparten lokal tilknytning, inklusive prosjektleder.

Entreprisen inkluderer 4 km ny tunnel gjennom Skarsmoen og opprustning av eksisterende E6 over 10 km. Dette vil føre til en innkorting på vel to km i forhold til dagens vei.

Avtalen vil ha en verdi på MNOK 680 eks. mva. Arbeidene omfatter tunnelarbeider, sprengning, masseflytting og komplett vegbygging inkludert asfaltarbeider. Ny E6 er planlagt åpnet i 2013.