Gårdeier siktet for å ha tent på sin egen gård

En 48 år gammel gårdeier ble mandag siktet for ildspåsettelse etter at sju bygninger mandag morgen ble nedbrent på en gård i Viggja i Skaun i Sør-Trøndelag.

Mannen ble først omtalt som savnet fordi politiet ikke klarte å komme i kontakt med ham.

– Vi vet ikke om han oppholdt seg på gården da brannen startet, og vi holder alle muligheter åpne, sa operasjonsleder Bård Jacobsen i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Mannens bil var ikke på stedet da politi og brannvesen kom fram til gården, og senere mottok Nord-Trøndelag opplysninger om at bilen var blitt observert i Verdal. En omfattende biljakt med opptil ti politipatruljer resulterte i en pågripelse ved 9.30-tiden, skriver Trønder-Avisas nettutgave.

Mannen ble etter pågripelsen tatt hånd om av lege, opplyser lensmann Arve Nordtvedt ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor til Adresseavisens nettutgave.

Til NRK opplyser lensmannen at den pågrepne gårdeieren er siktet for ildspåsettelse. 48-åringen satt mandag formiddag i arresten i Levanger, og skulle senere mandag bli sendt til Trondheim for avhør.

Politiet fikk beskjed om brannen klokken 5.27 av naboer. Da brannmannskapene kom til stedet, brant det i sju bygninger. Bygningene lå spredt utover gården.