Stoltenberg lover kraft til Midt-Norge

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) lovet å bedre kraftsituasjonen i Midt-Norge da han besøkte årsmøtet i Nord-Trøndelag Ap i helgen.

 

– Vi har gjort mye, men vil iverksette flere tiltak. De viktigste tiltakene er nye kraftlinjer inn til Midt-Norge, ny kraft og energiøkonomisering, sa statsministeren.

Han sa at kapasiteten til å føre fram kraft til Midt-Norge om kort tid vil øke med 25 prosent ved at en ny linje oppgraderes.

Stoltenberg sa at regjeringen vil ha mer vann- og vindkraft i Midt-Norge og at regioner med stort kraftunderskudd blir prioritert ved konsesjonsbehandlingen i NVE.

Årsmøtet i Møre og Romsdal vedtok i helgen en uttalelse der det blir bedt om at det må settes i verk en rekke ekstraordinære tiltak for å bedre kraftsituasjonen i Midt-Norge.

– Den ekstraordinære situasjonen på kraftmarkedet oppleves nå som en tilfeldig økt beskatning. Grovt sett utgjør statlige skatter cirka 40 prosent av strømprisen, med priser på over 10 kroner per kWh oppleves dette som en utvikling hinsides all fornuft, heter det blant annet i uttalelsen.