Strålende Birken

Smøreforholdene var kanskje vriene, men været kunne ingen klage på under årets Birkebeinerrenn. (Se bildekarusell)

Et rekordantall på 16.000 deltakere var påmeldt til årets utgave av Birkebeinerrennet. De Byggeindustrien snakket med etter målgang var selvsagt strålende fornøyd med at værgudene hadde spilt på lag, men klisterkoden var det på langt nær alle som hadde klart å løse.

 - Skia var helt ræva. Feste kom først de siste kilometerne og da trengte jeg egentlig glid, forteller Tarjei Høgetveit i Weber/Leca.

Høgetveit burde muligens rådført seg med Jarle Kristiansen i Mjøndalen Mur & Puss.

 - Jeg hadde topp ski. Jeg smurte med blåklister og fiolett og på toppen hadde jeg en miks av K21 og K22, forteller Kristiansen som gikk de 5,4 milene mellom Rena og Lillehammer for første gang.

Morten Bjerke, administrerende direktør i Mestergruppen, var blant de som gikk for Norcem, Weber/Leca og Byggeindustrien. Han hadde bare godord og si om arrangementet.

 - Det har vært en fantastisk dag. Jeg er imponert over hvordan arrangørene har håndtert et rekordstort antall deltakere, sier Bjerke.

Bjerke gikk Birkebeinerrennet for tredje gang og har ligget på en løpstid rundt fem timer alle gangene.

- Jeg har ikke fått trent så mye så jeg siktet meg inn på fem timer i år også, sier han.

Bjerke mener opplegget Norcem, Weber/Leca og Byggeindustrien kjører er et fint bransjetreff og et bra tiltak for å få folk til å komme i trening.

- Jeg synes trimaspektet rundt Birken er det viktigste. Man trenger ikke å være en racer for å bli med på dette, sier Bjerke, som gjerne skulle sett flere deltakere fra Mestergruppen.

- Kanskje vi burde dra i gang et opplegg slik at flere blir med på dette, sier Bjerke.

Rundt 200 sprekinger fra 60-70 ulike bedrifter gikk denne gangen under sponsorparaplyen til Norcem, Weber/Leca og Byggeindustrien. Det er ny rekord i forbindelse med rennet.

- De som har fått lisens av oss representerer både arkitekter, rådgivere, entreprenører og leverandører, opplyser Ragnar Sandin, markedssjef i Byggeindustrien.

Som vanlig hadde Norcem, Weber/Leca og Byggeindustrien et skreddersydd Birken-opplegg med transport, overnatting på Elverum og mat og drikke til slitne deltakere på Lillehammer.

- Mange satte også pris på at vi hadde egne smøretelt både på Elverum og ved start på Rena, sier Sandin.

Se flere bilder fra arrangementet her