Bergensbanen åpnes for trafikk

Bergensbanen åpnes for trafikk lørdag ettermiddag etter å ha vært stengt gjennom natten på grunn av problemer med skred og overvann.

Et skred mellom Evanger og Bulken førte fredag kveld til at jernbanestrekningen ble stengt, og pressevakt Inge Hjertaas i Jernbaneverket opplyser at det også har vært problemer med utglidning av masse under sporet. Sent lørdag formiddag var imidlertid skadene utbedret, og Bergensbanen kunne åpnes i 12-tiden.

En strekning på Vestfoldbanen ble lørdag formiddag også åpnet for trafikk etter å ha vært stengt gjennom natten på grunn av skred. Et snø- og isras mellom Oklungen og Larvik førte til stengning fredag ettermiddag, og togtrafikken forbi stedet kom ikke i gang igjen før ved 10-tiden lørdag.

Også på andre jernbanestrekninger er det problemer. På Sørlandsbanen førte et kabelbrudd til problemer med signalanlegget, og passasjerene måtte kjøres med buss mellom Vestfossen og Kongsberg.

På Dovrebanen førte arbeid med trefelling til at kjørestrømmen måtte tas i en periode lørdag, og passasjerene på en del avganger måtte også her kjøres med buss. Klokken 12.45 meldte Jernbaneverket at denne strekningen var åpen for togtrafikk igjen.