Lanserer nytt anbudsverktøy

HandyWeb er navnet på et nytt nettbasert anbudsverktøy som skal hjelpe både forbrukere og entreprenører med profesjonelle tilbud.

Ifølge HandyWeb AS har de som første i Norge utviklet et profesjonelt verktøy som både håndterer priskalkulasjon og beskrivelser samtidig som forbrukere kan sende strukturerte beskrivelser av sitt byggeprosjekt direkte til entreprenørens eget anbudsverktøy.

- Vi har sett at bruken av anbudsportaler og elektronisk massekommunikasjon fra forbrukere til håndverkere har økt kraftig de siste årene. Vår erfaring er at mange håndverkere tjener på dette men at forbrukeren sitter med den absolutt største gevinst og makt, sier daglig leder i HandyWeb AS, Tom Nikolaisen i en melding fra selskapet.

Med HandyWeb kan håndverkere og entreprenører motta anbudsforespørsler som sendes til et utvalg firmaer basert på kompetanse, kapasitet, geografisk område, anbefalinger og godkjenninger. Oppdragsgiver får gjennom forhåndsdefinerte elementbeskrivelser automatisk generert et prisbudsjett ut i fra data som legges inn. HandyWebs prisdatabase skal gjenspeile hva seriøse mesterbedrifter og entreprenører vil ta for jobben.

– Mange håndverkere vi snakker med forteller oss at de synes det er vanskelig å jobbe med dagens anbudsportaler da anbudene sendes til flere hundre firmaer om gangen og det er vanskelig å vite hva slags firmaer de konkurrerer mot. Vi mener at problemet ligger i at håndverkere og entreprenører mottar unøyaktige og ustrukturerte beskrivelser samtidig som de må bruke for lang tid på å kalkulere anbud de har for liten sjanse til å få tilslag på, sier Nikolaisen.

Profesjonelt verktøy

HandyWeb AS har i samarbeid med ingeniører, entreprenører og håndverkere hatt spesielt fokus på å utvikle et profesjonelt verktøy som både kan brukes for å skaffe flere oppdrag og kalkulere pristilbud mer effektivt. Systemet håndterer utarbeidelse av NS 3420 beskrivelser og priskalkulasjon iht. norsk standard.

– Med blant annet NPC AS på laget har vi gjort det mulig for profesjonelle aktører som arkitekter og ingeniører samt større entreprenører å ha god nytte av systemet. Enkle elementbeskrivelser som opprinnelig ble laget av en forbruker kan bearbeides videre og enkelt konverteres til en NS 3420-beskrivelse, sier Nikolaisen.

Lys fremtid

HandyWeb lanserer i disse dager systemet fullt ut mot de profesjonelle aktørene i byggemarkedet. I mai 2010 planlegger selskapet å kjøre full lansering mot forbrukermarkedet.