Innfartsvei til 1,9 mrd i Kristiansund

En ny innfartsvei til Kristiansund vil koste 1,9 milliarder kroner. Bompenger er uunngåelig når to nye tunneler, to nye bruer og firefelts innfartsvei skal realiseres, skriver Tidens Krav.

Det var nyheten ordfører Per Kristian Øyen detonerte på samferdsels- og bykonferansen i Kristiansund.

Fire parseller

Den nye innfartsveien er delt inn i fire parseller som kan bygges etappevis. På Frei går første etappe fra den såkalte Svenskesvingen til Bolga.

Den er 5,8 kilometer lang. Utvidelse av veibanen fra 6,5 til 8,5 meter er beregnet å koste 280 millioner kroner.

Deretter følger den 3,5 kilometer lange parsellen fra Bolga til flyplasskrysset som må utvides fra 6,5 til 10 meter pluss at det bygges tunnel på 1.500 meter under Jørihaugen og ei ny 600 meter lang bru over Omsundet. Den vil koste 560 millioner.

Tunnel

Tredje parsell går fra flyplasskrysset til Vikansvingen hvor dagens vei må utvides fra to til fire kjørefelt med to toplanskryss. Prisoverslaget for de 1,5 kilometrene er 280 millioner kroner.

Det siste strekket går fra Vikansvingen til området rundt Viadukten. Her foreligger det to alternativer, hvor kun det ene er kostnadsberegnet.

Det første går ut på at veien utvides fra to til fire kjørefelt, og at det bygges en toløps tunnel på 530 meter under «Oljeberget» der hovedkvarteret for Shell ligger.

Deretter følger en ny 300 meter lang bru over Nordsundet nordøst for dagens bru. Traseen videre går også nordøst (eller til høyre) for dagens innfartsvei fram til Viadukten.

Denne strekningen er på 2,9 kilometer, og er kostnadsberegnet til 780 millioner kroner.

Det andre alternativet på denne strekningen er å legge hele innfartsveien fra Vikansvingen til Viadukten i en toløpstunnel.

Dermed kan dagens innfartsvei blir frigjort til lokaltrafikk. Kostnader for dette alternativet er imidlertid ikke oppgitt.

Nordmøringene er vant til å betale bompenger. Det er årsaken til at såvidt mange store samferdelssaker er løst i distriktet de siste årene.

Les mer i tk.no:

http://www.tk.no/nyheter/article5030335.ece