Værnes stenges i helga

Denne helga og neste helg blir det full aktivitet i forbindelse med byggingen av det nye løpet til Værnestunnelen. Flyplassen blir stengt i perioder.

Trondheim lufthavn Værnes blir stengt for flyaktivitet i deler av de to siste helgene i mars. Nærmere bestemt fra lørdag kl. 18 til søndag kl. 12. Mens flyplassen er stengt, kan man gjøre arbeider innenfor sikkerhetssonene på rullebanen, som man ikke kan gjøre når det er vanlig flytrafikk.

Støy fra spuntarbeid

De nærmeste naboene vil kunne oppleve rystelser og støy fra spuntarbeid, og ellers støy fra gravemaskiner.

Ved Værnestunnelen blir ca. 15 boliger støymessig berørt. Fylkesmannens Miljøvernavdeling i Nord-Trøndelag skriver mer om utslippstillatelsen på sine nettsider:

http://www.fylkesmannen.no/fagom.aspx?m=2860&amid=3108597

Arbeider gjort i 1986

Det er entreprenøren Mesta som bygger det nye løpet av Værnestunnelen like vest for dagens, og de må jobbe effektivt de neste to helgene for å få gjort alt de skal mens flyplassen er stengt.

Allerede i 1986 ble det gjort arbeid for å legge til rette for byggingen av en firefelts E6 under rullebanen. Et nytt løp ble gravd ut, fikk spuntvegger og et støpt betonglokk, før det ble fylt igjen. Nå skal dette graves frem igjen. Men etter dagens krav er ikke løpet langt nok, derfor må det spuntes en forlengelse av veggene både nordover og sørover. Betonglokket blir også forlenget ved å montere ferdige betongelement. Når dette arbeidet er gjort, kan man grave seg gjennom rullebanen.

Alt dette arbeidet rekker man ikke på to helger, derfor blir det en periode med nattestenging fra 1. april til 1. juli mellom kl. 23.30 til 06.00. I denne perioden vil også Avinor gjøre en del arbeider ved rullebanen.

Åpnes for trafikk i 2011

Det nye løpet av Værnestunnelen får to felt, og skal ta den sørgående trafikken på E6. Dagens løp skal ta den nordgående trafikken. Ny E6 fra Værnes til Havnekrysset åpnes for trafikk i 2011.