Spenstige ambisjoner

Spenstige ambisjoner, ny hyttebok og de første nye elementene i en ny kjedeportal var høydepunktene da Norgeshus holdt kongress sist helg.

Dette kan du lese mer om i Byggeindustrien nr. 5 som kommer ut 25. mars.

Under festmiddagen ledet av Synnøve Svabø ble det delt ut en rekke priser.

Årets forhandler

Den gjeveste prisen, Årets Norgeshusforhandler, gikk til Norgeshus Kjølen og Nydal Bygg fra Levanger.

Levanger-bedriften ble berømmet for både å være synlig og solid med gjennomført kjedeprofil og stor lojalitet mot innkjøpsavtaler. Omsetningen økte med 37 prosent i det tøffe fjoråret til 27 millioner med et solid resultat på nærmere 10 prosent. Sykefraværet er så lavt som rundt tre prosent.

Bedriften fremstår som allsidig. I fjor bygde den seks boenheter samt to næringsbygg, to barnhager og to landbruksbygg. Særlig ble satsingen på landbruksbygg fremhevet som har ført til en videre utvikling mot barnehager og næringsbygg.

Årets prosjekt

Selv om prosjektmarkedet var litt tørt i fjor, delte kjeden også ut prisen for Årets Norgeshusprosjekt. Her var det prosjektet Lindevollheia som Norgeshus Gjerstad Hus og Hyttebygg står bak, som gikk av med seieren.

Prosjektet består av to firemannsboliger med en kontraktsverdi på ca 12 millioner kroner. Husene har livsløpsstandard i første etasje. Salgssart var i januar hvor de fire første leilighetene ble solgt og prosjekt igangsatt.

I tillegg til god arkitektur, god profilering av prosjekt samt god økonomi, ble særlig det gode samspillet mellom arkitekt og utbygger fremhevet.

Årets markedsfører

Det var Norgeshus Ludviksen Bygg fra Sykkylven som stakk av med prisen for Årets markedsfører. Sunnmørsbedriften ble berømmet for sitt nære og gode samarbeid med kjedekontoret ikke minst i forbindelse med salget av et hytteprosjekt med salgsprospekt og annonser. Bedriften har også en fin og oppdatert hjemmeside.

Lojalitetspris

Samarbeidspartneren Mestergruppen lanserte på årets Norgeshuskongress en ny pris som Årets innkjøper. Her er det snakk om å hedre den forhandleren som har hatt størst vekst i innkjøp det siste året gjennom avtalene med Mesterkjøp. Vinneren ble Norgeshus Oppdal Bygg etter å ha økt sine innkjøp med hele 17 prosent i kriseåret 2009.

Årets leverandør

I konkurranse med Maxit og Icopal var det Glava som ble kåret til Årets leverandør. Det var forhandlerne som hadde stått for nomineringen og avstemningen. Særlig fremhevet de Glavas punktlighet ved bestilling, blide og hyggelige kontakter samt at produktet er førsteklasses og utvalget bredt.