Selvaag selger til Bautas

Selvaagbygg selger hele sin maskinpark til Bautas og inngår samtidig et treårig samarbeid med utleieselskapet.

Selvaagbygg og Bautas inngikk i forrige uke det begge selskapene karakteriserer som en viktig strategisk avtale. Avtalen går ut på at Selvaagbygg selger nesten hele sin maskin- og utstyrspark til Bautas, og samtidig inngår en treårig avtale med utleieren.

– Vi har vært og er i en omstillingsprosess. Etter å ha vært en ren boligentreprenør er vi i ferd med å bli en mer anvendelig allroundentreprenør. Som en del av den strategien er det naturlig å skalere ned en maskin- og utstyrspark som har vært spisset mot boligbygging. Samtidig tilfører Bautas oss mye kompetanse på andre områder som de er gode på, sier økonomi- og innkjøpsdirektør Øyvind Skarholt i Selvaagbygg til Byggeindustrien.

Til sammen omfatter avtalen 1149 maskiner eller et sted mellom 15.000 og 20.000 artikler. Avtalen har en verdi på cirka 60 millioner kroner, og er en av de største Bautas noensinne har inngått. Samtidig tror utleieren at stadig flere selskap vil gjøre som Selvaagbygg.

– Selvaagbygg har hatt et ønske om å gå inn på nye markedsområder. Denne avtalen vil være med på å gi dem større fleksibilitet. Byggenæringen er som kjent en syklisk bransje, så det til en hver tid å sitte med mye folk og utstyr har sine ulemper, sier administrerende direktør Eivind Bøe i Bautas.

Selv om avtalen i første omgang skal gjelde i tre år er begge parter innstilte på at dette er starten på et langsiktig samarbeid.

Les mer om avtalen i neste nummer av Byggeindustrien.