Sier ja til omstridt kraftledning

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) er ifølge VG innstilt på å gi klarsignal til den omstridte kraftlinjen i Hardanger.

Dette har Riis-Johansen formidlet på et internt møte der politikere fra alle de tre regjeringspartiene var til stede, skriver VG.

Men olje- og energiministeren avgjør ikke denne saken alene. Derfor har han i første omgang gitt en innstilling til regjeringens behandling av saken. Det er denne innstillingen som skal konkludere med et ja til Statnetts omstridte planer.

Statsråden kunne tirsdag ikke kommentere saken, men ifølge Ivar Vigdenes, politisk rådgiver i Olje- og energidepartementet, har regjeringen ennå ikke konkludert i saken.

– Dette er en stor og vanskelig sak. Men løsningen vi finner må ivareta hensynet til forsyningssikkerheten, sier Vigdenes.

Statnett har argumentert tungt for at de ikke kan garantere for strømforsyningen inn til Bergen-regionen uten at den nye kraftlinjen fra Sima til Samnanger blir bygget. Får Statnett ja, kan den nye forbindelsen stå ferdig i 2012.