Store humper på ny E18

Den halvt år gamle E18-parsellen mellom Grimstad og Kristiansand sliter med sprekker og store humper, skriver Fædrelandsvennen.

- Det er oppstått ujevnheter i asfalten flere steder på hele strekningen Kristiansand/Grimstad. Men aller verst er det i Skifjelltunnelen like vest for Lillesand. Vi kan ikke si noe om årsaken, men så fort telen går, skal vi i gang med undersøkelser. Ett eller annet er skjedd, eller skjer, i grunnen under asfalten, sier seksjonsleder i Statens vegvesen Aust-Agder, John Kristian Stormyr til Fædrelandsvennen.

OPS-prosjektet mellom Grimstad og Kristiansand ble åpnet i slutten av august og er dermed ikke mer enn et halvt år gammel. Lars Gunnar Nag i Agder OPS sier til Fædrelandsvennen at de vil finne ut hva som er skjedd, men understreker at det ikke er uvanlig med slike hendelser ved nyåpnede veier i Norge.

 Byggeindustrien har også fått tips om at det er humper i det ene løpet ved den nye Nøstvedttunnelen ved Vinterbro utenfor Oslo. Det er usikkert om tunnelene sliter med de samme problemene under asfalten.