Permeabel betong får vannet til å forsvinne

En nyhet som vil spre seg i markedet er permeabel belegning i betong. Dette systemet reduserer problemet med overvann i tett bebygde områder og er blitt et populært tema ved internasjonale konferanser, sier Jan Eldegard i byggutengrenser.no

Belegningsstein-gruppa vil jobbe for å oppnå aksept for denne metoden og disse produktene i tett samarbeid med blant andre UMB og Kommunalteknisk Forening.

Belegningssteins-gruppa ble etablert i 2009, og består av medlemmer fra BMC; Asak Miljøstein og Aaltvedt Betong. Byggutengrenser virker som sekretariat for gruppa og flere interessante arbeider er initiert fra starten høsten 2009. Vi nevner noen av disse her:

Mandag 8.mars gjennomførte vi den årlige kursdagen for studenter ved Universitetet for Miljø- og Bioteknologi på Ås (UMB) med hovedtema Betong i utemiljø. Som vanlig var det en fokusert og interessert gruppe som fikk presentert de siste nyheter innen heller, belegningsstein, støttemurer og ferdigbetong i utemiljø. Temaet sittemøbler i betong ble også tatt imot med begeistring.

Det er stadig oftere etterspørsel etter miljødokumentasjon på våre produkter og bransjen har samlet seg rundt bruk av miljødeklarasjoner (EPD) som verktøy for å systematisere og formidle slike data. Fabeko har utviklet et system for generering av EPDer for de enkelte betongreseptene og dette kan også tilpasses belegningsstein. Byggutengrenser.no tar initiativ til møte mellom Fabeko og Belegningsstein-gruppa med mål om å overføre denne teknologien og gjøre den tilgjengelig for produsenter av belegningsstein, heller og støttemurer.