Internasjonal arkitekturpris til Trollstigen

To år før planlagt åpning er nye Trollstigen kåret til årets bygning av amerikanske ArchDaily.

Oslofirmaet Reiulf Ramstad Arkitekter gikk helt til topps i klassen ”Public Facilities” for utformingen av nye Trollstigen langs Nasjonal turistveg Geiranger-Trollstigen.

-Form og materialer understreker beliggenhetens karakter og temperament. Fasilitetene er veltilpassede og funksjonelle, og forsterker den besøkendes opplevelse, skriver ArchDaily.

Utsiktspunkt

Statens vegvesen har jobbet med å utvikle vegen fra Langevatn på Strynefjellet til Sogge bru ved Åndalsnes som Nasjonal turistveg siden tidlig på 2000-tallet. Byggearbeidet på toppen av reiselivsikonet Trollstigen begynte høsten 2004. Sommeren 2008 åpnet et nytt utsiktspunkt med universell utforming. I fjor fikk publikum anledning til å glede seg over en moderne utgave av det klassiske utsiktspunktet. Dette stod opprinnelig ferdig i 1936 samtidig med selve Trollstigen.

Servicebygg og vegomlegging

I 2010 fortsetter arbeidet med det nye servicebygget og omlegging av vegen forbi turistattraksjonen for å få en mer trafikksikker løsning.

- Kåringen i ArchDaily er en hyggelig anerkjennelse for Statens vegvesen. Vi jobber nå for å fullføre anlegget på toppen av Trollstigen til turistsesongen 2012 samtidig som Geiranger - Trollstigen får status som Nasjonal turistveg, sier prosjektleder Jan Andresen i Nasjonale turistveger-prosjektet.