Kroatisk selskap bygger kraftlinje

Statnett og det kroatiske selskapet Dalekovod signerte torsdag 4. mars kontrakten for leveranser til ny 420 kV-ledning i prosjektet Sauda-Liastølen. Kontrakten er basert på en generalentreprise som omfatter både materialleveranse og arbeid.

 

Målsettingen med prosjektet Sauda-Liastølen er å øke kapasiteten over Sauda-snittet, legge til rette for spenningsoppgradering fra 300 til 420 kV i Vest-Norge og forberede økt energiutveksling med utlandet. Ledningsstrekket er 29 km langt og knytter seg til Statnetts transformatorstasjon i Sauda i nord, krysser høyfjellet, Hylsfjorden og Suldalsvannet – og blir i syd koblet til eksisterende ledning Liastøl-Saurdal.

Anleggsarbeidene er planlagt å starte ved månedsskiftet april/mai, og skal avsluttes i løpet av sommeren 2011. Prosjektet er kostnadsberegnet til om lag 200 millioner kroner.

-Det har vært stor interesse og sterk konkurranse blant de kvalifiserte europeiske selskapene. Dalekovod vant konkurransen med bakgrunn i en samlet vurdering av både økonomiske og ikke-økonomiske kriterier. Eksempler på dette er vurderingen av plan og program for arbeid med helse, miljø og sikkerhet – sier prosjektleder Ulf Kolstad i Statnetts nettutbyggingsdivisjon.