Nye visjoner for Papirbredden

Entra og samarbeidspartnerne er enige om mål og intensjoner for videre utbygging av Papirbredden i Drammen. Men avklaring av en del formaliteter gjenstår fremdeles.

For Entra og samarbeidspartnerne Drammen kommune, farmasiselskapet MSD Norge AS og Høyskolen i Buskerud vil videre utbygging av Papirbredden være med å realisere Drammens visjon om miljø- og kompetanseby. Papirbredden - byggetrinn 2 kan bli et forbildeprosjekt innen miljø, som synliggjør Drammens miljøambisjoner, og prosjektet vil kunne vise konkrete resultater innen miljøvennlig byutvikling.

Følger Entras strategi

- Entras ambisjon er å tilby miljøledende lokaler, noe videre deltagelse i Papirbredden vil bidra til. Byutvikling er en viktig del av Entras samfunnsansvar. Papirbredden er et spennende byutviklingsprosjekt. Undervisningsbygg er strategisk satsingsområde for Entra, derfor er det riktig for Entra å delta i Papirbredden. ”Godt vertskap” er Entras slagord. På Papirbredden får vi virkelig vist at slagordet vårt er mer enn ord, sier Entras regiondirektør Solveig Solbakken.

Det gjenstår fortsatt en rekke formelle punkter og avtaler som må avklares. Men partene Drammen kommune, Papirbredden Eiendom AS, Høgskolen i Buskerud og MSD Norge AS, håper å lande en endelig avtale innen sommeren 2010.

Regionalt tyngdepunkt

Papirbredden - Drammen kunnskapspark ble åpnet i mars 2007. I løpet av tre år er Papirbredden etablert som et reelt tyngdepunkt og er den sentrale møteplassen for Drammen som kunnskapsregion.

- Helt fra Papirbredden lå på tegnebrettet har det vært vår intensjon å utvide kunnskapsparken i takt med økt aktivitet. Drammen kommune ervervet derfor nødvendig areal til dette allerede i 2004 (dagens parkeringsplass for Papirbredden). Anleggets kapasitet utnyttes nå fullt ut. Vi står nå overfor nye utfordringer og nye muligheter. Siden høsten 2009 har det vært arbeidet med tanke på å legge grunnlaget for Papirbredden - byggetrinn 2, opplyser Drammen kommune.

Byggetrinn 2 er tenkt i to separate bygg, hvor det ene ferdigstilles først, med Drammen kommune, Høgskolen i Buskerud og MSD Norge AS som aktuelle leietagere. Hele Papirbredden 2 er planlagt for i underkant av 23.000 kvadratmeter, inklusive parkering.

Om Papirbredden

I desember 2004 vedtok Drammen bystyre å kjøpe tomta hvor Papirbredden ligger på i dag, sammen med tomt med parkeringsplasser på andre siden av gaten. Drammen vedtok samtidig å inngå en partnerskapsavtale med Entra Eiendom AS. De dannet selskapet som i dag heter Papirbredden Eiendom. I januar 2007 kjøpte selskapet også det gamle fyrhuset. Entra eier 60 prosent av Papirbredden Eiendom AS og Drammen kommune ved Drammen Eiendom KF eier 40 prosent.