Dokumenterer miljøvennlig betong

Den første elektroniske, alt-på-ett-sted-samlingen av vitenskapelige rapporter og fagartikler om miljøvirkningene dokumenterer at betong er et miljøvennlig materiale.

Lang levetid, stor termisk masse og full resirkulerbarhet gjør betong til et byggemateriale som setter små klimaspor. Det dokumenterer en lang rekke artikler og forskningsrapporter uavhengig av hverandre. Nå foreligger denne dokumentasjonen for første gang samlet på DVD. Byggherrer, entreprenører, arkitekter, rådgivende ingeniører, miljømyndigheter og miljøorganisasjoner mottar samlingen i disse dager.

Distribuert til Bygge-Norge

Det er FABEKO – Norsk fabrikkbetongforening – som har samlet dokumentasjonen, utgitt den på DVD og distribuert den til Bygge-Norge. De har også planer om å legge den ut på www.fabeko.no.

Nøytrale tredjeparter

Dokumentasjonssamlingen om betong og miljø inneholder 24 dokumenter som er basert på vitenskapelig arbeid ved anerkjente forskningsinstitusjoner og er for en stor del utgitt av nøytrale tredjeparter.

Dekker hele produksjonskjeden

Til sammen dekker den hele produksjonskjeden – råvareproduksjon, betongproduksjon, transport, bygging, byggets driftsfase og byggets avhending. Aktuelle emner er håndtering av restmaterialer, CO2-utslipp, inneklima, energiforbruk, LCA-analyser, HMS og sikkerhetskontroll.

Du får den fra FABEKO

Dokumentasjonen er samlet på en interaktiv DVD som gjør det enkelt å søke og orientere seg i stoffet. Til hvert dokument er det en kort introduksjon og et noe lengre sammendrag.

Interesserte får dokumentasjonssamlingen gratis ved å henvende seg til FABEKO.