Gripende støtte til incest-offere

Det ble en gripende stund da Mesterhus-kjeden på sin kjedekongress i Trondheim delte ut Mesterhusgaven til et lokalt støttesenter mot incest og seksuelle overgrep.

– Vi er opptatt av etikk og samfunn sa kjededirektør Arve Solheim i Mestergruppen da han på kjedekongressen til Mesterhus fortalte at årets Mesterhusgave ville gå til den private stiftelsen Smiso, Støttesenter mot incest og seksuelle overgrep. Gaven er på 100.000 kroner og med på gaven er også kjedens leverandører.

Det ble en gripende stund for en Mesterhuskongress i 40-års jubileumsstemning da Solheim leste opp et dikt forfattet av en 17 år gammel jente som var blitt misbrukt i mange år.

Smiso et lavterskeltilbud fundert på selvhjelpsideologi som fremstår som et tillegg til det offentlige hjelpeapparatet. Her kan incestoffere møtes for ulike tilbud som samtaler og selvhjelpsgrupper samt ulike kurs og gruppeaktiviteter. I utgangspunktet er senteret innrettet mot voksne som har vært misbrukt som barn, men fremstår også som et tilbud til foreldre, nettverk og familie til incest-rammede.

– Mesterhuskjeden bygger alt det som kunden vil ha. Vi bygger opp ny selvrespekt og nytt syn på egen verdi, sa Ole Einar Syversen fra Smiso til en stille og lydhør forsamling.

Og ettertenksomheten ble ikke noe mindre da Tine Elverum fra Smiso leste opp en brukerhistorie som illustrerer hvordan livet til et menneske som er blitt utsatt for seksuelle overgrep, kan være.