Kruse kjøper Skutle

Kruse Smith Entreprenør As kjøper entreprenørselskapet Skutle As.

Oppkjøpet er et ledd i Kruse Smiths strategi om etablering på Østlandet. Skutle er et privateid entreprenørselskap med røtter tilbake til 1946. Omsetting for 2010 er forventet å bli ca 240 mill. kroner. Det er 115 ansatte i selskapet. Oppkjøpet har regnskapsmessig virkning fra 01.01.2010. Det tas forbehold om godkjenning hos konkurransetilsynet.

Jørn Bogen vil overta som ny adm. direktør i selskapet etter Trond Olstad, tidligere hovedeier og adm. direktør.

- Intensjonen med oppkjøpet av Skutle er å utvide vårt geografiske nedslagsfelt, og bli sterkere i Østlands-området, sier konsernsjef Jan A. Hestås i Kruse Smith.

Hovedvirksomhetene i Skutle AS er følgende:

• Rehabilitering og ombygging av alle typer bygg.

• Oppføring av offentlige bygg og næringsbygg.

- Jeg har stor tro på at Kruse Smith vil kunne tilføre Skutle den kompetanse og de økonomiske ressurser selskapet vil trenge i sin videre utvikling, sier styreleder Kjell Karsten Furulund . - Skutle har mange kompetente og godt motiverte medarbeidere.

Kruse Smith er Norges største familieeide entreprenørkonsern med aktiviteter innen bygg, anlegg, bolig og eiendom. Konsernet forventer en omsetning på ca 3 milliarder for 2010 og har 860 ansatte. Ordrereserven var på 2,6 mrd. kroner pr desember 2009. Hovedkontoret ligger i Kristiansand.

I fjor var Kruse Smith engasjert i mer enn 300 prosjekter i Rogaland, Agder og Telemark.

Konsernet har i hovedsak sitt geografiske arbeidsområde mellom Skien og Haugesund. Innen anlegg tar vi oppdrag over hele landet.