Vinden tok det nye turistkontoret

Et bygg under oppføring som skulle bli det nye turistkontoret i Mosjøen, blåste over ende i stormkastene natt til mandag. Flere steder er veier stengt på grunn av uværet.

– Det er uvisst hvor store skadene er, men det er nok gått tapt noen verdier. Oppførte ferdigvegger ramlet sammen i den sterke vinden, sier vaktleder Øystein Sund i Helgeland politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om det nedblåste nybygget ved E6 på Skjerveggan litt før klokken 1 natt til mandag.

Uværet har også ført til at E6 i distriktet har vært stengt på grunn av mye vann i veibanen. Dessuten er riksvei 78 langs Vefsnfjorden stengt etter et snøras. Ingen er tatt i raset.

I Nordland er blant annet E6 over Saltfjellet, E6 gjennom Dunderlandsdalen og E10 over Bjørnefjell stengt på grunn av uvær.

Også i Midtre Hålogaland har politiet i løpet av søndag kveld og natt til mandag fått mange meldinger om stengte veier, småras og vanskelige kjøreforhold på grunn av mye nedbør.

– Meldingene er videreformidlet til Veitrafikksentralen som har sendt ut mannskaper og søker å løse problemene så fort som mulig, opplyser operasjonssentralen.

I Sogn og Fjordane er flere fylkesveier stengt etter snøras og fare for ras, blant annet har riksvei 609 mellom Førde og Askvoll vært stengt siden søndag kveld etter flere ras.

Snøras har også gått ved Tysse i Osterøy kommune i Hordaland og stengt riksvei 567 ved Tysse mølle.

I Finnmark er blant annet riksvei 890 over Kongsfjordfjellet på grunn av uværet.

Les mer i Helgeland Arbeiderblad:

http://www.helgeland-arbeiderblad.no