Nye togproblemer

På grunn av strømbrudd ble rundt 200 passasjerer sittende og vente to og en halv time i et tog utenfor Vennesla søndag kveld. Sørlandsbanen holdes fremdeles stengt natt til mandag.

 

Ved 18-tiden gikk strømmen da et tog mellom Vennesla og Grovane rev ned en kjøreledning ved Hunfoss i Vennesla. De 200 passasjerene, som kom fra Stavanger med Sørlandsbanen, ble sittende i toget uten lys og varme.

Fordi toget ble stående ved en bratt skråning, ble politi tilkalt for å hjelpe passasjerene fram til bussene som skulle frakte dem videre.

– Etter å ha vurdert saken ble det besluttet at passasjerene heller skulle bli værende i toget og vente til problemet var løst. Skråningen var litt for bratt, sier informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB.

Etter to og en halv time begynte toget å gå igjen.

– Klokken 20.15 ble det funnet en midlertidig løsning på problemet, og toget kunne frakte passasjerene til stasjonen på Nelhaug, hvor de ble hentet av busser som fraktet dem videre. Men feilen med kontaktledningen ved Vennesla er ikke løst, sier Lundeby.

NSB setter inn alternativ transport for nattogene ved Sørlandsbanen natt til mandag.

– Sørlandsbanen blir stengt i flere timer. Det tar tid å få reparert feilen med kontaktledningen, sier pressevakt Dag Svinsås i Jernbaneverket. (©NTB)