Mistenker uaktsomhet etter Oslo-brann

Tre personer ble skadd, to av dem alvorlig, i en eksplosjonsartet brann på Vålerenga i Oslo lørdag. Politiet mistenker at uaktsomhet kan være årsaken.

Brannen var eksplosjonsartet og medførte kraftig røykutvikling. Sentralvakten i Oslo politidistrikt opplyser til NTB at de mistenker at uaktsom omgang med eksplosivt materiale kan ha vært årsaken til brannen, men ønsker foreløpig ikke å utdype saken nærmere. Politiet vil foreta nærmere etterforskning og avhør i saken på mandag.

– To menn ble sendt til Ullevål universitetssykehus med det som trolig var alvorlige skader, men de ble ikke livstruende skadd, opplyser operasjonsleder Kjell Hjulstad i Oslo politidistrikt til NTB.

I tillegg ble en tredje person sendt til legevakten med røykskader etter brannen, som oppsto i en bygård på Vålerenga lørdag ettermiddag.

24 personer ble evakuert i brannen. De fleste av dem kunne lørdag ettermiddag flytte tilbake, men ni av beboerne måtte oppsøke hjelp hos kommunens sosiale vakttjeneste for å få tak over hodet.

– Fire av leilighetene er ubeboelige etter brannen, sier Hjulstad.

Brannvesenet rykket ut med åtte biler og 25 mann til brannen. Røykdykkere søkte gjennom leilighetene og fant ingen flere enn de som ble evakuert. Brannen startet i en bygård i Vålerenggata 5, i krysset med Smålensgata, i en leilighet i tredje etasje der de to mennene som ble alvorlig skadd befant seg. Etter om lag halvannen time var brannen slukket.(©