Båter ødelagt i brann

Flere båter med en totalverdi på minst 10 millioner kroner ble ødelagt i en brann i Rogaland natt til lørdag.

Båtene sto i en lagerhall som tilhører Nordvegen Marine AS på et industriområde på Husøy i Karmøy kommune.

– I hallen var det flere båter som ble totalskadd – trolig til en verdi av cirka 10-15 millioner kroner, opplyser operasjonsleder Terje Tonning i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Flere andre båter som sto lagret opp til hallen fikk store skader på grunn av varmeutviklingen.

Brann i plast- og oljestoffer førte til stor røykutvikling på stedet. Det ble også lagret en del gassflasker på området.

Årsaken til brannen var lørdag morgen ukjent. Politiet skulle starte tekniske undersøkelser på stedet når brannstedet var blitt tilstrekkelig avkjølt.

Politiet ble varslet om brannen klokken 3.35

 

Familie på seks reddet ut av brennende hus

En familie på seks ble reddet ut av et brennende bolighus i Nordbygda på Frosta i Nord-Trøndelag natt til lørdag.

En forbipasserende nabo oppdaget at det brant i uthuset på småbruket, og kort tid etter var også bolighuset overtent, skriver nettutgaven til Trønder-Avisa.

Naboen slo alarm like før klokken 2.30 og fikk vekket familien som bodde på gården. To voksne og fire barn kom seg ut av det brennende huset og ble tatt hånd om på nabogården. Alle slapp fysisk uskadd fra den dramatiske brannen.

Brannmannskapene kunne derfor konsentrere seg om slokkingsarbeidet, men gikk raskt tom for vann. Med et par kilometer til nærmeste brannkum fikk flammene godt grep om bygningene, og småbruket brant ned til grunnen.