- Ingen kutt i Nasjonal transportplan

Senterpartileder Liv Signe Navarsete slo fredag fast at Nasjonal transportplan (NTP) skal følges opp slik den ble vedtatt av Stortinget 11. juni i fjor.

I sin tale på partiets fylkesårsmøte i Sogn og Fjordane viste partilederen og kommunalministeren til «noen av våre venner i Ap som i sitt lønnkammer snakker om å kutte i NTP».

– Det overrasker meg at noen tenker i de baner. Vi måtte kjempe fram kronene til NTP, men vi er tre partiledere som har stått sammen og lovet at planene skal følges opp, sa Navarsete.

Tidligere har anonyme kilder i Ap og regjeringen ifølge VG varslet at det må kuttes i samferdsel i statsbudsjettet for 2011.

– De store utfordringene vi har hatt på vei- og jernbanenettet det siste året, viser at vi ikke på nytt må nedprioritere arbeidet med planen som flere storting og regjeringen har gjort de siste årene, sa Sp-lederen.

Navarsete slo fast at det går mot tøffere økonomiske tider.

– Stadig flere slenger seg med i koret som roper at vi må tilbake til handlingsregelen i bruken av oljepenger. Det er jeg enig i, men det er ikke konkludert når det bør skje, sa hun.