Vant arkitektkonkurranse på Fornebu

Code: Arkitektur AS ble fredag utnevnt til vinner av konkurransen om Masterplan & boliger Koksa, Fornebu.

IT Fornebu skal planlegge for og gjennomføre utbygging av deler av Koksa-området på Fornebu. Det skal totalt planlegges for inntil ca. 500 boliger i kombinasjon med tilliggende og integrerte funksjoner som omsorgsboliger, barnehage, grendesenter, kjøpesentra, arbeidsplasser o.a. Konkurransen har omfattet en overordnet masterplan for området (ca. 60 dekar), samt skisseprosjekt for de første ca. 100 boligene.

Juryens konklusjon:

Juryen har i sine avsluttende vurderinger konstatert at ingen av forslagene gir fullgode forslag som besvarer alle av konkurranseoppgavens utfordringer på en fremragende måte. Ut fra en helhetlig vurdering mener juryen at prosjektet K575 innehar den mest hensiktsmessige løsningen og et godt potensial for videreutvikling. Juryen anbefaler derfor at dette bør ligge til grunn for videre utforming og for utarbeidelse av reguleringsplan for området. Prosjektet er vurdert å inneha størst potensial for utvikling til et godt boligmiljø, samtidig som det kan gi Fornebu-området et særegent boligtilskudd. Prosjektet utfordrer rekkehustypen, og kan med en videreutvikling gi en typologi og et plangrep som vil gi gode boliger og utomhusområder. I tillegg har det et miljøperspektiv som er ambisiøst og tilpasningsdyktig. Prosjektet K575 er på bakgrunn av dette enstemmig kåret av juryen til vinner av konkurransen. Det er ikke gjennomført ytterligere rangering av forslagene.

IT Fornebu har følgende ambisjoner for prosjektet:

Det skal bygges boliger av god kvalitet med høyt miljøfokus etter krav strengere enn tekniske og kommunale forskrifter. Boligene skal kunne selges til familier med midlere inntekt. IT Fornebus visjon er å tilby nyskapende arkitektur med utomhus-områder som i tillegg til å gi høy bokvalitet for beboerne, bidrar positivt til utviklingen av Fornebu som et helhetlig og godt nærmiljøområde. Planen skal ligge til grunn for en omregulering av Koksa-området til boligformål. Skisseprosjektet skal ligge til grunn for utvikling og bygging av de første ca. 100 boligene på området.

Etter prekvalifisering av 43 interessenter inviterte IT Fornebu følgende seks firma til å delta:

• April Arkitekter, Helinco Architects (FI), Marjamaa Landskap (FI)

• Brendeland & Kristoffersen Arkitekter AS, 6A Architects Ltd (UK), Lorenzo Bibi/Studiometrico (IT), Jonathan Cook Landscape Architects (UK)

• Code Arkitektur AS, Aurora Landskap AS

• Arkitektkontoret GASA AS, Askim/Lantto Arkitekter AS, Grindaker AS Landskapsarkitekter, Erichsen & Horgen AS

• MVRDV (NL), Tupelo Arkitektur AS, Bjørbekk & Lindheim Landskapsarkitekter, Sweco

• Arkitektfirmaet C.F. Møller (ARK/LARK)