Klimavennlige forsvarsboliger

Forsvarsbygg markerer fredag overtakelsen av 42 leiligheter i Kartongparken boliger.

Leilighetene er de første forsvarsboligene i landet som energimerkes, og markerer en ny tid for å vise boligers energistandard.

De nye boenhetene er tilpasset byggenæringens krav til miljø og 37 leiligheter blir klassifisert som klasse C etter den nye energimerkeordningen. De fem leilighetene mot syd er med sine tre yttervegger og spesielt store vindusflater merket med klasse D. Klassene A og B tilfaller kun boliger hvor særskilte tiltak er utført. Dette er de første boenhetene til forsvarsansatte som får egen energiattest etter den nye Energimerkeordningen. Leilighetene leveres med oppvarming basert på bioenergi.

Miljøsatsing
- Vi er stolte over å kunne tilby energimerkede boliger til Forsvarets ansatte før merkeordningen trer i kraft. Miljøfokuset er viktig for oss ved planleggingen av nye bygg slik at energibehovet blir lavest mulig, uttaler regionsjef Jens

Levi Moldstad i Forsvarsbygg. Vi ønsker å være en pådriver for miljøriktige løsninger i bygge- og eiendomsbransjen og introdusere slike løsninger for Forsvaret.

Idylliske omgivelser
Beboerne i de nye leilighetene kan glede seg over utsikten sørover Glomma og gode lysforhold. I tillegg vil beboerne kunne nyte trivelige utearealer med parkmessig preg og gangsti rundt Rødstjernet, noe Åmot kommune vil ferdigstille til høsten. Spesielt positivt for lokalsamfunnet er leilighetenes beliggenhet i sentrum som gir muligheten for en god integrering av Forsvarets ansatte blant befolkningen.

Lokal entreprenør
Det er Rena Park AS som overleverer de 42 leilighetene til Forsvarsbygg som er bygget av entreprenørfirmaet Martin M. Bakken AS. Leilighetene er oppført i to størrelser, på henholdsvis 73 og 53 kvm inkludert areal til bod. Beboerne vil kunne parkere i garasjelokaler i tilstøtende bygg. Det er vektlagt tilgjengelighet og universell utforming ved prosjekteringen og byggingen av leilighetene. Prosjektet har hatt en kostnadsramme på ca 80 mill kroner.

Totalleverandør av eiendomstjenester
Forsvarsbygg vil etter overtakelsen være ansvarlig for drift og vedlikehold av leilighetene. – Det er gledelig å kunne drifte nok et bygg med miljøvennlig oppvarming, sier Åge Mohaugen, eiendomssjef i Forsvarsbygg Markedsområde Østlandet.