Kulda rammet byggevareomsetningen

– Underliggende tall viser at det må være den strenge vinteren som har rammet byggevareomsetningen i januar.

Det er adm. direktør Arne Skjelle i Byggevareindustrien som sier dette etter å ha presentert sin månedlige rapport om innenlandsk salg av byggevarer. Denne viser en nedgang for januar på 3,6 prosent justert for prisstigning. Tallene overensstemmer godt med markedsinformasjonen fra Trelast- og Byggevarehandelens Fellesorganisasjon (TBF) som viste en samlet nedgang på 2,4 prosent.

– Denne gang er det større sprik i de innrapporterte tallene enn vanlig. Mens noen bedrifter kan vise til en liten vekst, er det en markant nedgang hos de bedriftene som leverer produkter som brukes utendørs tidlig i prosjektene. Her opereres det med fall i størrelsesorden 30-40 prosent. Det må ha sammenheng med den strenge vinteren med sterk kulde over store deler av landet, kommenterer Skjelle.

Han leser ingen dramatikk i januartallene som kunne indikere noen ny nedgangsperiode.

– Tallene er ikke overraskende. Vi måtte vente nedgang for produkter som brukes utendørs når vinteren har vært så streng. Og det ligger heller ikke noen indikasjoner i igangsettingstallene for nye bygg som skulle bidra til noen vekst i omsetningen, avslutter Skjelle.