- Ingenting avgjort om 2011-budsjettet

Statsminister Jens Stoltenberg vil ikke kommentere anonyme regjeringsuttalelser om at regjeringen vil kutte kraftig blant annet på samferdselsbudsjettet i 2011.

VG har sitert anonyme kilder på at det kan bli betydelige kutt i regjeringens løfte om å satse 100 milliarder kroner mer på vei og jernbane de neste ti årene enn de foregående ti årene.

Nasjonal transportplan ble vedtatt av Stortinget i fjor. Den slo fast at det skal brukes 322 milliarder kroner på samferdsel i årene 2010-2019.

De anonyme uttalelsene ble tema i Stortingets muntlige spørretime onsdag da Høyres Jan Tore Sanner ville vite om løftene hadde statsministerens fulle støtte eller om han hadde gitt beskjed om at det skulle kuttes.

– Behandlingen av budsjettett for 2011 har ikke startet. Derfor er det ingen kilder, verken anonyme eller andre, som kan sin noe om hvordan neste års statsbudsjett vil se ut. Men alle regjeringens planer står ved lag. Det gjør også målet om å komme tilbake til handlingsregelen når det gjelder bruk av oljepenger, sa Stoltenberg.

Regjeringen starter sin første store budsjettkonferanse på Thorbjørnrud i Jevnaker søndag 14. mars.