Vianova kompletterer Novapoint

Vianova Systems har inngått samarbeidsavtale med kanadiske Transoft Solutions om nordisk forhandlerrett til AutoTURN, firmaets ledende program for sporingsanalyse.

AutoTURN er et avansert CAD-basert design- og simuleringsprogram laget for å optimalisere veganleggsdesign i forhold til aktuelle kjøretøy og kjøretøybevegelser.

Programmet er et tidssparende verktøy for veg- og arealplanleggere, rådgivende ingeniører, arkitekter og andre veg- og trafikkdesignere. AutoTURN produserer nøyaktige og realistiske simuleringer av nødvendig kjøreareal basert på en brukervennlig modelleringsfunksjonalitet og et omfattende nasjonalt kjøretøybibliotek. Det gjør at man kan ta bedre designbeslutninger for å utnytte trafikkarealer best mulig.

AutoTURN lar den prosjekterende analysere og evaluere kjøretøybevegelser i prosjekter som vegkryss, rundkjøringer, bussterminaler, lasteplasser og andre kjøretøyområder som involverer adkomst, klarering og sjekk av manøvreringsmuligheter.

Novapoint Veg inneholder i dag også sporingsanalyse som håndterer de vanlige situasjoner man vil ha behov for, men det selvstendige programmet AutoTURN tilbyr mer funksjonalitet og avanserte funksjoner som bl.a. rygging av kjøretøy. Dette gjør AutoTURN aktuell for brukere som arbeider med omfattende sporingsanalyse.

Både norske og andre landspesifikke kjøretøystandarder ligger inne.

ParkCAD er et dedikert CAD-basert verktøy for design, optimalisering og prosjektering av parkeringsområdet. Det er et kraftig verktøy som sikrer optimal utnyttelse av et areal og at det forholder seg til nasjonale standarder og kundekrav. Plasser kan lett anlegges og endres. Det er også inkludert funksjoner som gir økonomiske prognoser for driften.

Begge spesialprogrammene, som i likhet med Novapoint er AutoCAD-basert, bidrar dermed til sparing av tid og penger i realiseringen av veg- og anleggsprosjekter.

AutoTURN og ParkCAD er supplement til Vianovas egen Novapoint produktportefølje og bidrar til å komplettere Novapoint i enda større grad.

Produktene selges og støttes av Vianova Systems både som selvstendige produkter og sammen med Novapoint. Nordiske kunder som allerede har ervervet AutoTURN direkte kan nå glede seg over bedre support og service lokalt gjennom Vianova Systems.