Mika-oppkjøp i boks

Avtalen som gjør at Betonmast overtar underjordsentreprenøren Mika fra OBOS Forretningsbygg er nå signert.

OBOS Forretningsbygg AS og Betonmast har nå sluttført forhandlingene om overdragelse av OBOS Forretningsbygg AS sine 99,25 % av aksjene i Mika AS til Betonmast. Forutsatt godkjenning fra Konkurransetilsynet, vil overtakelse skje den 25.03.2010.

- Betonmast er nå klare til ta over det ansvarlige eierskapet fra OBOS Forretningsbygg AS. Vi føler oss trygge på at Mika vil passe inn i konsernet etter en grundig gjennomgang av selskapet. MIKA vil komplettere Betonmast med sin kompetanse og renommé innenfor underjordsarbeider og sjøentrepriser, uttaler Petter A. Vistnes, konsernsjef i Betonmast.

Parallelt med avtaleforhandlingene er det av nåværende eier OBOS Forretningsbygg AS iverksatt tiltak som sikrer selskapet en forsvarlig egenkapital og en betydelig styrking av likviditeten inn i 2010. Mika har også mottatt melding om at Aktieselskabet Saudefaldene har til hensikt å tildele Mika kontrakten om utbygging av tilførselstunneler for kraftproduksjon slik at ordreserven for 2010 og 2011 styrkes. Kontraktssignering vil skje 11.03.2010.

- Vårt eierskap i Mika avsluttes nå på en god måte ved at vi sørger for et solid fundament for videre drift både i forhold til å sikre en forsvarlig kapitalisering av selskapet, legge til rette for å få nye jobber, og ikke minst ved å finne en ny seriøs norsk eier som har de rette forutsetningene for å drive Mika videre, uttaler Martin Mæland, konsernsjef i OBOS.