Nettguide om takisolering

AS Rockwool lanserer i disse dager sin store guide om takisolering – Takisolasjonsguiden.

Du finner den på rockwool.no. I Takisolasjons-guiden vil du finne viktig informasjon om lover og forskrifter, konstruksjoner og løsninger - både for nybygg og til rehabilitering av flate tak.

Svein Elvenes hos AS Rockwool, som har vært sentral i arbeidet med å utvikle den nye guiden, forteller at guiden retter seg både mot prosjekterende og utførende taktekkere. Ved å følge de råd og tips vi kommer med vil man forhåpentligvis enklere kunne velge riktige produkter og løsninger, sier han. Et område som det er mange spørsmål rundt, er hvordan fallet på flate tak skal utføres. Dette blir det redegjort grundig for - både om fall i konstruksjonen og i isolasjonen.

Guiden har mange beskrivende illustrasjoner som viser de ulike takløsningene og oppbygging av takfall. I tillegg har vi også lagt inn utdypende informasjon om gjeldende forskrifter og beregningsmodeller, samt aktuell informasjon om de viktigste egenskapene ved våre takprodukter, sier Elvenes.

Stadig skjerpede energikrav stiller større krav til den utvendige takisoleringen og det er derfor viktigere enn noen gang å velge riktig takløsning. Dette gjelder både med hensyn til brannmotstandsevne, isolasjonstykkelser og utforming av fallløsninger, avslutter Rockwools takekspert.