Jobb, skole og lønn

De er fremtidens fagfolk og går på en lærlingeskole der de kan kombinere skolegang og jobb - og attpåtil få lønn underveis.

Byggebransjen i Nord Norge (NESO), tar rekrutteringen på alvor, og startet derfor høsten 2009 lærlingeskole i Svolvær. Neste klasse som starter høsten 2010 er allerede i ferd med å fylles opp.

Det lønner seg å søke nå, for her er det først til mølla som gjelder. Og vi har bare 30 plasser, sier kompetanserådgiver i NESO, Frank Vegar Esperø. Elever som ønsker deltakelse kan enten kontakte sin rådgiver i skoleverket, en lokal byggentreprenør eller kontakte NESO direkte.

Med jobb, skole og lønn er Lærlingeskolen innen byggfag et utdannings-kinderegg for de 30 elevene fra hele Nord-Norge som sist høst startet på et 4-årig løp frem til fagbrev.

Elevene kan bo hjemme og jobbe i sin lokale bedrift. Gjennom tre samlinger i året i Svolvær til sammen sju uker får de praktisk og teoretisk læring i et unikt utdanningstilbud. Reise- og oppholdskostnader under teorisamlingene er gratis for deltakerne som også får flere fagkurs under utdannelsen sin.

Lærlingeskolen er et alternativt og mer praktisk rettet undervisningsopplegg som er organisert som et samarbeid mellom NESO og Nordland fylkeskommune og gir de samme rettigheter til videreutdanning og opptak som ordinær videregående skole.

Målgruppen er alle som ønsker å ta fagbrev i byggebransjen (tømrer, murer, betong og taktekker), for eksempel elever som kommer rett fra grunnskolen, ufaglærte og arbeidstakere som ønsker omskolering.

Byggebransjen har gjennom en årrekke opplevd nedleggelser av skoletilbud og ønsker med dette undervisningsopplegget å bidra til en mer stabil og forutsigbar rekruttering og utdannelse av fagarbeidere i landsdelen.