Kraftig økning for Betonmast

Betonmast hadde en omsetningsvekst på hele 28 prosent fra 2008 til 2009. - Svært gode resultater og meget solid egenkapital gir fundament for ytterligere vekst i et krevende marked, sier en fornøyd Petter A. Vistnes, konsernsjef i Betonmast AS.

Årsregnskapet for 2009 viser en omsetning på 884 millioner kroner (692) og et resultat før skatt på 69 millioner (124), noe som gir en resultatmargin på 7,8 prosent (17,9). Driftsresultatet var på 64 millioner kroner (65), noe som gir en driftsmargin på 7,3 prosent (9,4). Egenkapitalandelen er på hele 36,4 prosent (27,7) og konsernets likviditet er også god.

- Disse tallene har ikke kommet av seg selv. Våre medarbeidere har lagt ned betydelig innsats, og vi er nå i ferd med å oppnå vår ambisiøse målsetning fra 2004, sier Vistnes.

- Vi har overlevert mange flotte prosjekter i løpet av året, og våre kunder gir oss gode tilbakemeldinger på kvalitet og byggeprosess. Dette har vært viktig for oss, også når markedet var på topp, legger han til.

Ved inngangen til 2009 var de spente på hvor krevende markedet ville bli i etterdønningene etter finanskrisen.

- Det har vist seg at det ble minst like tøft som vi var forberedt på. Dette har vært spesielt utfordrende for noen av våre nyetableringer. På tross av dette har vi gjennom fjoråret og inngangen til 2010 klart å posisjonere oss i de nye markedene. Våre dyktige medarbeidere har vist at de har evner til å takle også krevende markedsbetingelser, sier han.

Han mener selskapets sterke finansielle posisjon har gitt dem mulighet til ytterligere vekst.

- I 2009 gjennomførte vi to nyetableringer på Romerike og i Arendal, begge innenfor byggvirksomheten. I tillegg er anleggsvirksomheten i ferd med å etablere seg på Vestlandet. Ved inngangen til 2010 har Betonmast AS avtalt å overta aksjene i Mika AS fra OBOS Forretningsbygg AS. Mika AS er et av Norges ledende selskap innenfor fjellsprengning og undervannsteknikk og omsetter for ca. 400 millioner kroner i 2009, sier Vistnes.

Han mener det er gledelig at de opprettholder et lavt sykefravær og har unngått alvorlige uhell på sine byggeplasser. Sykefraværet i 2009 var på 2,8 prosent og de hadde en H-verdi på 0.

- Vi forventer et marked i 2010 som er like krevende som i 2009. Dette skal vi takle fordi våre medarbeidere har både evner, motivasjon og vilje utover gjennomsnittet, avslutter en optimistisk Vistnes.